Om oss

10671317_747100122032250_2684189259775179270_nLuis Johansson, ägare av El Gaucho, kom som 17-åring till Sverige från Uruguay för att hälsa på sin svenskfödde far. Luis bodde till en början på Gotland och hamnade så småningom i Stockholm. Han har under hela sitt liv haft ett intresse för mat, framförallt kött. Efter några år inom matbranschen kunde han starta sin egen köttbutik i Hötorgshallen som han drev i nära 30 år. Under årens lopp har han blivit hyllad av diverse mat- och kvällstidningar och haft korta framträdanden i olika matprogram. Luis har lyckats skaffa sig en stor kundkrets från alla typer av kulturer och bakgrund, från kändiskockar till människor med intresse för bra råvaror. Inom den sydamerikanska befolkningen i Sverige har han blivit en känd förespråkare av den latinamerikanska matkulturen. Han har också varit en pionjär i branschen med att införa latinamerikanska produkter in i det svenska folkhemmet.

I februari 2014 tvingades Luis att sälja sin verksamhet i Hötorgshallen, men efter några månaders vila har Luis tillsammans med sin son gått ihop för att starta en ny butik och ge sig hän en ny utmaning!

Jonathan Johansson, son till Luis, har sedan unga dar arbetat med sin far och därigenom har intresset för mat- och grillkulturen växt. Han är utbildad bergstekniker och lastbilschaufför men har nu valt att följa sin fars fotspår och tillsammans med honom öppna den nya butiken El Gaucho. Jonathan har stora förhoppningar att föra vidare sin fars arv i den nya butiken.